טעינת הסוללה | אופניים חשמליים
יש להתאים לסוללה מטען שיש לו אותו דרגת מתח וגם אותו סוג תקע לדוגמה XLR. חשוב ביותר להתאים לסוללה מטען איטי ככל האפשר כדי להימנע מחום, ושיפסיק לתת טעינה בוודאות כשהטעינה מסתיימת .זה יהיה הדבר החכם ביותר לעשות כדי לשמור על חייה בשלב ראשון, מכיוון שרוב הסוללות נהרסות כתוצאה ממטענים זולים שמכניסים להן טעינת יתר, או שגרף הטעינה שלהם לא מתאים לליתיום. בכדי להשיג את האופטימום מהסוללה ולהכשיר אותה לטעינה מלאה לחלוטין רצוי לטעון ולפרוק את הסוללה 3 פעמים ברציפות. לאחר ביצוע של 3 מחזורי טעינה ופריקה מלאים תגיע הסוללה למצב של הספק אופטימלי.
חום ובלאי – את התהליך הזה מאיץ ביותר החום (הבלתי נמנע) שנוצר בתהליך הטעינה והפריקה. לתאי ליתיום מותר להגיע ל 60 מעלות מקסימום, וזה כמובן לא מומלץ שיקרה לאורך זמן, לכן על הסוללה להיות במקום מוצל, והפריקה צריכה להיות מבוקרת (שבמהלכה מתפתח רוב החום בסוללת הליתיום) גם מכיוון שבפריקה אגרסיבית חוזרים אל הסוללה 'פיקים ‘peak של מתח שמגיעים מסלילי המנוע, שיוצרים פריצות מתח קטנות בתוך קטבי התא הפנימיים, שבמשך הזמן יוצרים חורים מיקרוסקופיים במבודדים של התאים (בדרך כלל הקוטב החיובי של סוללת הליתיום + יספוג אותם וייהרס ראשון), ובמשך הזמן החורים האלה מתרחבים עד ליצירת קצר פנימי בתוך התא, או חוסר יעילות גדול מדי.
חישובי טעינות מלאות אל מול טעינות קצרות, החישוב נמצא בערך כך: טעינות קצרות יהיו פחות יעילות מטעינות מלאות, והן יקצרו את אורך חיי הסוללה ב 10-20% אל מול טעינות מלאות. למשל, אם נותנים פעמיים חצי טעינה אל מול טעינה אחת מלאה, בעיניי הסוללה זה יהיה שווה ל 110-120% של טעינה מלאה.
ההמלצה הכללית בטעינת סוללות ליתיום היא, לא להתקרב למתח התחתון של הסוללה. במילים פשוטות – לטעון את הסוללה לפני שהיא מתרוקנת ומגיעה למצב ניתוק. גם לא מומלץ להחזיק את הסוללה טעונה באופן מלא למשך יותר מכמה ימים, ובטח לא לאחסן את הסוללה למשך חודשים כשהיא טעונה מלא. זה יקצר לה את החיים משמעותית. בשימוש יומיומי או של מספר פעמים בשבוע, כמובן לטעון את הסוללה עד למצב מלא ולפרוק אותה לפי הצורך. יש להבין שסוללה שעובדת או סוללה עומדת, אלה 2 דברים שונים. כמו שרכב שעומד יתבלה מהר, כך זה עובד גם עם סוללות.
טווח הראלי בו טוענים את הטעינות הקצרות, האם טוענים את הסוללה מהנומינלי כלפי מעלה, או מהמתח הנמוך שלה עד לנומינלי. בהקשר זה אומר, שאם טוענים רק את החלק האמצעי שלה, נגיד את ה 30-80%, אז היא תחזיק מעמד הכי הרבה זמן!
לאחר סיום הטעינה יש לחכות לפחות שעה לפני שיוצאים לנסיעה, כדי לאפשר לסוללה להתקרר. אם השארתם את הסוללה לטעינת לילה, אז סביר להניח שהמטען כבר ניתק את עצמו אחרי מספר שעות באופן אוטומטי ואז אפשר לצאת ישר לנסיעה. כדאי לבדוק עם היד את חום הסוללה.
טיפ חשוב ביותר – לשמור על חיי סוללת הליתיום שלו (אם זאת סוללה של אופניים חשמליים או אם כל סוללת ליתיום אחרת), אז שיפרוק אותה באופן מתון, מה שאומר, ללחוץ פחות חזק על ידית התאוצה, להתנהג עם הסוללה בצורה עדינה ומתונה.
מתי אסור לטעון את הסוללה?
אסור לטעון את הסוללה במקרים הבאים :
- התחממות יתר של המטען וגוף הסוללה.
- חוטי המטען גלויים וחשופים, גוף המטען פגום או שבור.
- ריח חריג או עשן מגוף הסוללה או המטען.
- בסביבה לחה, בחדרים עם רטיבות ובמקום ללא אוורור מספק.
- בטעינת הסוללה מחוץ לאופניים חשוב להציב את הסוללה ופתיל הטעינה במקום בטוח הרחק מהישג ידם של ילדים.
LaBatteria מייצרת מייבא ומשווקת סוללות ליתיום-יון רבי עוצמה, בעלי תכונות ואיכות מצויינות , ובמחירים חסר תקדים. אנו עושים מעל ומעבר לספק השירות והמוצרים הכי טובים עבור לקוחותנו. כיום אנחנו מתמקדים בסוללות עבור אופניים חשמליים. תעשו LIKE בפייסבוק שלנו.